Дніпровські водосховища наповнені на 99%

опубліковано 04.07.2018 18:39

Саме це питання серед інших розглядалося під час засідання Міжвідомчої комісії по узгодженню режимів роботи дніпровських та дністровських водосховищ на липень 2018 року.
Так, каскад дніпровських водосховищ працював у червні згідно з узгодженими Міжвідомчою комісією режимами і станом на 2 липня його наповнення складає 99,2% від проектного. Це дає гарантовану можливість забезпечення водними ресурсами населення та галузей економіки протягом літнього періоду 2018 року.
Разом з тим, під час засідання представниками Укргідрометцентру було спрогнозовано водність у басейнах Дніпра та Дністра у липні 2018 року. Водність Дніпра біля Києва у липні 2018 року очікується в середньому 57% від норми (норма липня – 994 м3/с).
Виходячи з гідрометеорологічної та водогосподарської обстановки на Дніпрі, гідрологічного прогнозу, розрахунків АСУБ-Дніпро та з метою забезпечення питного водопостачання населення, підтримання екологічно-безпечного стану дніпровських водосховищ, Міжвідомчою комісією встановлено оптимальний режим роботи каскаду дніпровських водосховищ у липні 2018 року.